Het was een zeer emotioneel weekend voor de medewerkers en bezoekers. Ondanks dat was de sfeer voortreffelijk. Foto: Jolijn Bosma
Het was een zeer emotioneel weekend voor de medewerkers en bezoekers. Ondanks dat was de sfeer voortreffelijk. Foto: Jolijn Bosma

Ruim 1300 mensen bezoeken emotioneel laatste weekend van Baroeg in het oude gebouw

Algemeen 766 keer gelezen

Rotterdam - Het legendarische poppodium Baroeg is dicht. Het oude, vertrouwde pand aan de Spinozaweg in Lombardijen is gesloten en gaat binnen enkele maanden tegen de vlakte. Ruim 1300 bezoekers namen afgelopen weekend afscheid tijdens een bomvol laatste weekend.

Baroeg nam afscheid van het historische gebouw met Emo Night Mainland, het Koningsdag Festival en het laatste concert in Baroeg van de Canadese band Blasphemy. Alle drie de dagen waren compleet uitverkocht. Het gratis Koningsdag Festival trok over de gehele dag 600 bezoekers. Het was een zeer emotioneel weekend voor de medewerkers en bezoekers. 

Nieuwbouw

Het huidige pand van Baroeg is vanaf nu gesloten voor concerten. Het pand, eigendom van de gemeente Rotterdam, is sterk verouderd en nodig aan vernieuwing toe. Het gebouw was destijds ontworpen als jeugdcentrum in plaats van poppodium. Er komt op dezelfde plek een gloednieuw gebouw, ook weer voorzien van een concertzaal. Het nieuwe gebouw moet gaan voldoen aan de eisen van deze tijd: met een ruimere backstage voor de artiesten, goede geluidsisolatie en betere kantoorfaciliteiten.

Andere locaties

In de zomer van 2024 start de sloop. Het nieuwe podium opent naar verwachting in het najaar van 2025 de deuren. In de tussentijd gaat Baroeg bands programmeren op andere locaties in de stad, waaronder V11, Maassilo, Podium Grounds, Rotown en SoundVille en uiteraard het jaarlijkse festival Baroeg Open Air in het Zuiderpark. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant