Nieuwe oprit Rotterdam Prins Alexander in de A16.  Foto: Sjaak Boot
Nieuwe oprit Rotterdam Prins Alexander in de A16. Foto: Sjaak Boot

A16 Rotterdam afgesloten in lang Hemelvaartsweekend van 8 tot 13 mei, extra drukte verwacht

Algemeen 2.573 keer gelezen

Rotterdam - In verband met werkzaamheden is de A16 richting Rotterdam afgesloten van woensdagavond 8 mei 20.00 uur tot maandagochtend 13 mei 05.00 uur. In dit (lange) Hemelvaartweekend wordt in de regio Rotterdam extra drukte verwacht door meerdere werkzaamheden. De extra reistijd op de omleidingsroute is 30 tot 60 minuten. Verkeer wordt omgeleid via de A15, A4 en A20. 

De A16 is dicht richting Rotterdam tussen het knooppunt Ridderkerk en knooppunt Terbregseplein. De verbindingsbogen vanaf knooppunt Ridderkerk en tussenliggende opritten Rotterdam Kralingen (26) en Rotterdam Centrum (25) zijn ook afgesloten. 

Ook de hoofdrijbaan van de Van Brienenoordbrug is afgesloten. Voor lokaal verkeer blijft het mogelijk om de Maas over te steken, via de oprit Rotterdam Feijenoord (24) en de afrit Rotterdam Centrum (25). Hier blijft één rijstrook op de parallelrijbaan van de Van Brienenoordbrug voor beschikbaar. Het weekend van 17 tot 22 mei is als reserveweekend gereserveerd.

Lees verder onder foto >

Tijdelijke hulpbrug A16. Foto: Rijkswaterstaat

Inhoud werkzaamheden

  • Slopen van een bestaand viaduct in de A16 over de Hoofdweg in Rotterdam en het leggen van een tijdelijke hulpbrug die daarvoor in de plaats komt. Door de tijdelijke hulpbrug aan de oostzijde en een wegverlegging aan de westzijde van het viaduct, kan het verkeer blijven rijden tijdens de vervanging van het viaduct in 2024 en 2025. De wegverlegging in de A16 richting Dordrecht is 29 april in gebruik genomen, de tijdelijke hulpbrug in de andere rijrichting wordt 13 mei in gebruik genomen.
  • Net voor het Terbregseplein rijden wordt een viaduct op zijn plaats gereden. Dit viaduct wordt een nieuwe oprit Rotterdam Prins Alexander in de A16. De oprit is onderdeel van de aanleg van de A16 Rotterdam.
  • Bij de Van Brienenoordbrug worden op de hoofrijbaan in de richting van het Terbregseplein op de brugklep houten balken vervangen en een nieuwe slijtlaag aangebracht.

Lees verder onder kaartje >

Foto: RWS

Rijkswaterstaat voert tijdens de afsluiting van de A16 verschillende grote werkzaamheden ter hoogte van het Terbregseplein uit en combineert die met werkzaamheden aan de hoofdrijbaan van de Van Brienenoordbrug en werkzaamheden voor de aanleg van de A16Rotterdam. Ook de gemeente Rotterdam lift mee met de afsluiting door werkzaamheden aan de Cornelis van Beverenbrug uit te voeren. Door de gemeente Rotterdam wordt bovendien gewerkt in het centrum van Rotterdam, onder andere aan de Erasmusbrug, Goudsesingel en Oostplein.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant