Duizenden lopers, fietsers en begeleiders finishen op maandag 20 mei in Rotterdam. Foto: Marco Teljeur
Duizenden lopers, fietsers en begeleiders finishen op maandag 20 mei in Rotterdam. Foto: Marco Teljeur

Roparunners finishen op tweede pinksterdag op de Coolsingel

Algemeen 511 keer gelezen

Rotterdam - In het pinksterweekend van 18 tot en met 20 mei vindt de 33e editie van de Roparun plaats. Voor het eerst sinds 2019 is het weer een internationale editie. Beide routes finishen op maandag 20 mei op de Coolsingel in Rotterdam.

Duizenden lopers, fietsers en begeleiders starten op zaterdag 18 mei op Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe en Circuit Clastres (Frankrijk) en finishen op maandag 20 mei op de Coolsingel. Zij verdelen zich over twee routes.

De teams, 210 in totaal, doen dit in estafettevorm en halen geld op om het leven van mensen met kanker waar mogelijk draaglijker te maken.

Sinds de eerste editie in 1991 is de Roparun een begrip geworden in Nederland. Jaarlijks volbrengen honderden teams de non-stop estafetteloop van ruim 500 kilometer. Meedoen als team is in meerdere opzichten een hoogtepunt. De run is één en al sportiviteit en gezelligheid, mede dankzij de feestelijke activiteiten in de doorkomststeden.

De Roparun begon in 1991, toen een uit de hand gelopen weddenschap tussen Sjaak Bril en Peter van den Noord resulteerde in een estafetteloop van Rotterdam naar Parijs. Op 27 mei 1992 klonk in Rotterdam het startschot voor de eerste ‘echte’ Roparun. 13 teams verschenen bij de start.

In de loop der jaren is de Roparun uitgegroeid tot een groots evenement met honderden teams en duizenden deelnemers. Latere edities van de Roparun hadden in de regel twee routes, waarvan er één vaak startte in het buitenland. De laatste jaren is de finish voor alle routes steevast in Rotterdam.
Op maandag 20 mei vanaf 11.00 uur is de doorlopende finish op Coolsingel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant