De brug gaat nu elke dag om 20.00 uur dicht. Foto: Nieuws op Beeld
De brug gaat nu elke dag om 20.00 uur dicht. Foto: Nieuws op Beeld

Vanaf volgende week is de Erasmusbrug ‘s avonds weer open, dan begint het schilderen

Algemeen 1.254 keer gelezen

Rotterdam - De Erasmusbrug gaat na komend weekend ‘s avonds en ‘s nachts weer helemaal open voor verkeer. De werkzaamheden liggen op schema.

De Erasmusbrug is sinds 15 april elke dag van 20.00 uur ‘s avonds tot 06.00 uur de volgende ochtend afgesloten voor auto’s en (brom)fietsers. In die uren wordt gebouwd aan een groot veiligheidsdek dat nodig is om straks zonder risico de pyloon te kunnen schilderen. 

Het bouwen van de gigantische steiger duurt tot en met 13 mei 06.00 uur. Daarna kan het schilderwerk beginnen, dat duurt tot eind juli. Als het schilderen klaar is, gaat de Erasmusbrug wederom een aantal weken ‘s avonds en ‘s nachts dicht om het dek weer af te kunnen breken. Half juni is de brug ook nog twee nachten dicht voor testen en schoonmaakwerkzaamheden.

De Erasmusbrug krijgt, inclusief de pyloon, een nieuw, heel lichtblauw, verfje. Om het gevaarte te kunnen verven, is een veiligheidsdek nodig. Het veiligheidsdek is de steiger die op de brug komt. De steiger is nodig voor zowel de schilders als het verkeer op de brug. Het is een afscheiding om te voorkomen dat verf, gereedschap of andere materialen naar beneden vallen. Het biedt ook een platform voor de schilders om veilig te werken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant