Samen soep eten en de vrijheid vieren. Foto: Rosa Quist
Samen soep eten en de vrijheid vieren. Foto: Rosa Quist

Rotterdam viert Bevrijdingsdag op meer dan honderd plekken met een bak Vrijheidssoep

Algemeen 2.806 keer gelezen

Rotterdam - Bevrijdingsdag wordt ook dit jaar overal in Rotterdam gevierd door samen soep te eten. Dit jaar is het recept voor de Vrijheidssoep gemaakt door Nick Toet, het is een tomatensoep geïnspireerd op de soep van zijn oma. Er zijn meer dan honderd Vrijheidsmaaltijden op 5 mei, door de hele stad.

Elk jaar bedenkt een bekende Nederlandse chef het recept voor de Vrijheidssoep. Dit jaar komt het recept van Youtuber, tv-presentator en kok Nick Toet. Hij bedacht een tomatensoep met miso, geïnspireerd op de soep die zijn oma vroeger maakte. Deze ingeblikte limited edition-Vrijheidssoep met Piet Parra-design is van 29 tot en met 5 mei te koop bij onder meer LantarenVenster, Theater Zuidplein en Dudok Rotterdam. Je kunt de soep ook zelf maken. Het recept vind je op de website van de Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden.

Grotekerkplein

Door heel de stad kun je - vrijwel altijd gratis - aanschuiven voor een Vrijheidsmaaltijd, als ontbijt, lunch, borrel of diner. De ene Vrijheidsmaaltijd is voor 10 mensen, de andere voor 300. Alle Vrijheidsmaaltijden bestaan uit eten, drinken, elkaar leren kennen en vaak ook een cultureel programma zoals live muziek of spoken word. Er zijn Vrijheidsmaaltijden bij onder meer Oase, Brutus, in het Wijkpaleis, bij Theater Rotterdam en er is net als vorig jaar een Vrijheidsmaaltijd XL op het Grotekerkplein. 

Je kunt de meer dan honderd locaties hier vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant