Vrijmarkt in het Park bij de Euromast.
Vrijmarkt in het Park bij de Euromast.

Speuren naar pareltjes: dit zijn de leukste vrijmarkten van Koningsdag in Rotterdam!

Algemeen 5.589 keer gelezen

Rotterdam - Urenlang snuffelen. Door oude rommel heen worstelen tot je opeens dat ene pareltje tegenkomt. Platen, boeken, speelgoed, hapjes en drankjes. Overal in de stad vindt je zaterdag op Koningsdag vrijmarkten.

Iedereen mag overal in de stad een kleedje neerleggen en spulletjes verkopen. Maar het is natuurlijk wel zo handig dat te doen op plekken waar meer mensen dat doen. En waar veel voorbijgangers zijn. Dit zijn een paar plekken die we kunnen aanraden:

Het Park bij de Euromast

Van 10.00 tot 14.00 uur liggen in het mooiste park van Nederland hele zoldervoorraden van mensen uit de buurt op kleedjes. De vrijmarkt in het Park is tussen Parqiet en het Tollens-monument.

Wijkpark Oude Westen

Hier gaat het niet om kleedjes, maar om kramen. Maar dan wel een stuk of zestig. Die zijn overigens allemaal vergeven, je kunt er dus niet tussen gaan staan. Maar je kunt er erg goed snuffelen!

Beijerlandselaan

De vrijmarkt op de Boulevard Zuid is anders dan afgelopen jaren. Kramen zijn er niet meer. Maar iedereen mag een kleedje neerleggen op de trambaan tussen Hillevliet/Randweg en tramhalte Slaghekstraat.

Centrum

De vrijmarkt in het centrum is op de Nieuwe Binnenweg, de Westersingel, Eendrachtsplein en Schouwburgplein. Zeker als het weer een beetje meezit, zal het druk zijn. En gezellig, op allerlei plekken treden bandjes op.

Nesselande

Op de boulevard van Nesselande is zaterdag een vrijmarkt met honderden kleedjes. Er is ook van alles voor kinderen te doen. En ook hier zijn er natuurlijk optredens.

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke vrijmarkten te vinden in de stad. Iedereen mag overal een kleedje neerleggen. Je kunt hier alle spelregels lezen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant